Reklamacije

 

Če želite uveljavljati reklamacijo glede kateregakoli izdelka, ki ste ga kupili prek našega spletnega mesta oziroma se pritožiti glede napačne cene izdelkov ali druge napake, pokličite Štacuna – službo za pomoč strankam na številko +386 041 662 770 ali nam pošljite e-sporočilo na info@štacuna.si.  Vse, kar potrebujete za uveljavljanje svoje pravice do reklamacije, je dokazilo o nakupu spornega izdelka. Z vsako pošiljko boste prejeli dokumentacijo, ki vam bo služila kot dokaz o nakupu, zato je pomembno, da jo hranite do izteka dveletnega obdobja, v katerem je prodajalec odgovoren za neskladnost izdelka, oziroma do izteka garancijskega obdobja. Prosimo vas, da obdržite originalno embalažo.

Ko vložite zahtevek za reklamacijo oziroma pritožbo, smo prejem dolžni potrditi ter navesti številko, pod katero je vpisana v naše evidence.

Na vaš zahtevek smo dolžni odgovoriti najkasneje v osmih dneh. Naj poudarimo, da bomo rok osmih dni upoštevali od trenutka, ko blago prispe na dogovorjeni naslov, saj lahko šele po prejemu blaga potrdimo obstoj napake. Naš odgovor bo vseboval odločitev o tem, ali sprejemamo vaš zahtevek, izjavo ter predlog in rok za razrešitev.

Če vašega zahtevka ne bomo sprejeli (npr. če ste sami prispevali k okvari z ravnanjem v nasprotju z navodili ali če so izdelek popravljale nepooblaščene osebe), krijete stroške pošiljanja blaga in stroške diagnosticiranja napake v skladu s cenikom pooblaščenega servisa.

Če izdelek po določenem obdobju uporabe v garancijskem roku preneha delovati, vam svetujemo, da najprej preverite servisno mrežo proizvajalca tega izdelka. Če ste v dvomih, vas prosimo, da nas kontaktirate in prejeli boste posebna navodila za reklamacijo v okviru proizvajalčeve garancije.

Če ste prejeli poškodovano pošiljko, nas v roku 24 ur po prejemu izdelka obvestite o morebitni škodi, nastali med prevozom, manjkajočih delih ali napakah izdelka. Prevzeto blago ste dolžni preveriti po prevzemu. Morebitne napake bomo poskusili kar najhitreje odpraviti. Če so na embalaži vidni znaki poškodb, vam svetujemo, da takšne pošiljke ne prevzamete.

Vse podrobnosti v zvezi z neskladnostjo izdelka in načinom reševanja zahtevkov si lahko preberete v poglavju Splošni pogoji, kjer so podrobneje obrazložene vaše pravice, ki vam pripadajo po Zakonu o varstvu potrošnikov.

 Vračila

 

Če ste si preprosto premislili in želite izdelek vrniti oziroma želite naročiti drugo barvo ali velikost izdelka, lahko to storite v 14 dneh od prejema pošiljke s pomočjo obrazca, ki ga lahko prenesete tukaj.
Obdobje za razmislek se začne z dnem, ko:

 • kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo določi kupec, pridobi dejansko posest nad blagom,
 • kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad zadnjim kosom blaga, če je predmet pogodbe več kosov blaga, ki jih kupec naroči v enem naročilu,
 • kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad zadnjo pošiljko ali kosom blaga, če je dostava blaga sestavljena iz več pošiljk ali kosov,
 • kupec ali tretja oseba, ki ni prevoznik in jo imenuje kupec, pridobi dejansko posest nad prvim kosom blaga, če je dostava blaga v določenem obdobju redna.

V tem primeru stroški vračila blaga bremenijo vas.

Vrnjeni izdelek mora biti brez vidnih sledi uporabe ter z vso priloženo dokumentacijo. Za informacije o naslovu, na katerega morate vrniti izdelek, se obrnite na našo službo za pomoč strankam.
Izdelek morate vrniti v 14 dneh od datuma, ko ste nam poslali izpolnjen obrazec ali ste nas drugače obvestili o preklicu nakupa.
Odstop lahko oddate prek obrazca za vračilo kupnine ali nedvoumne izjave, v kateri je jasno navedeno, da odstopate od pogodbe. Izjava o odstopu se smatra kot pravočasno oddana v primeru, da jo je kupec poslal v roku, določenem za odstop od pogodbe. Dokazno breme glede uveljavljanja pravice do odstopa nosi kupec.

Izplačano kupnino vam bomo vrnili najkasneje v 14 dneh od datuma prejema izpolnjenega obrazca ali druge oblike obvestila. Vračilo sredstev lahko prestavimo, dokler ne prejmemo vrnjenega blaga, ali dokler nam ne pošljete dokazila, da ste nam blago poslali nazaj. Pričakovani rok vračila sredstev v tem primeru je od 3 do 7 delovnih dni od trenutka prejema blaga.

Vračila so odvisna od načina plačila:

 • če je bilo naročilo plačano s plačilno kartico, vam sredstva vrnemo na kartico;
 • če je naročilo plačano na kakršenkoli drug način (plačilo po povzetju, prek spletne banke, po predračunu), bomo sredstva izplačali izključno na TRR kupca, zato nam morate po elektronski pošti posredovati številko bančnega računa za vračilo sredstev.

Kupec nima pravice odstopiti od pogodbe, če gre za:

 • blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • blago, ki je pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • zapečatene avdio ali video posnetke in računalniške programe, kjer je kupec odprl zaščitni pečat po dostavi. V primeru, da pečata ni, kupec izgubi pravico do odstopa od pogodbe, če je odprl originalno embalažo;
 • dobavo časopisov in periodičnih publikacij;
 • dobavo zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih razlogov, če je potrošnik pečat odprl po dostavi (sem spadajo britvice, masažni aparati, oblačila za hujšanje, rezervne mrežice in noži za brivnike, zobne ščetke …);
 • dobavo blaga, ki je po svoji naravi neločljivo pomešano z drugimi predmeti.

Za več podrobnosti si preberite naše Splošne pogoje.